YAZ AYLARINDA HANGİ OYUNLAR OYNANIR?

Etkisi altına girdiğimiz yaz ayları nedeniyle hava iyice ısınmaya başladı. Hal böyle olunca çocuklar kendilerini ya dışarı arkadaşlarının yanına ya da serin serin evlerinde bilgisayar başına attılar. Ancak yaz aylarında oynanacak oyunlar hakkında kimsenin bir fikri yok. Öyle ki gelişen teknoloji ile birlikte sokaklarda çocuklar görünmemeye başladı. Ancak hala bazıları eskiden oynanılan oyunları oynamakta ve ne garip ki bu devirde 'Çanak çömlek patladı' sözünü çok nadirde olsa duymaktayız. Ancak bu oyunlardan sıkılan çocuklar yeni oyun arayışı içerisindeler. Yaz aylarında hangi oyunlar oynanır peki? Hem online hemde arkadaş arasında oynanabilen oyunlar hangileridir? İşte o cevaplar...
Yaz mevsiminde sokakta oynanabilecek oyunlardan bazıları; saklambaç, yakan top, körebe, istop, yerden yüksek gibi oyunlardır. Peki bu oyunlar nasıl oynanır?
YAZ AYLARINDA HANGİ OYUNLAR OYNANIR?
İSTOP: 5-6 kişilik bir grup ile oynanabilen (isteğe göre artırılır bu sayı), oynanması için bir topa ihtiyaç olan oyundur. En başta topu bir kişi havaya atarak gruptaki arkadaşının ismi söyler. İsmi duyurulan çocuk topu havada, yere değmeden tutmaya çalışır. Eğer çocuk topu tutmayı başarabilirse başka bir arkadaşının adını söyleyerek havaya atabilir. Diğer ismi duyurulan çocuk topu tutmayı başarabilirse bu işlem gerçekleşir ancak tutamazsa topu eline alırken çocuklar kaçışmaya başlarlar. Topu eline alan kişi bir renk söyler ve diğer çocuklar o rengi bulmaya çalışırlar. Rengi bulan çocuk o renge dokunur ve ebe olan çocuk, o çocuğu vuramaz. Eğer rengi hala bulamayan bir çocuk varsa ebe onu vurarak ebeliğini vurulan kişiye aktarır. Bu oyun da böyle sürer gider.

YAKAN TOP: Bu oyun için en az 4 kişiye ve bir topa ihtiyaç vardır. Oyuna başlarken tekerleme yardımı ile oyuncular 2 gruba ayrılır. Seçilen ilk grup ortaya geçer ve diğer kalan 2 kişi karşılıklı olmak üzere eşit mesafe bulunurlar. Top yardımı ile bu 2 kişi, ortada bulunan 2 kişiyi vurmaya odaklanırlar. Top bu esnada kime değerse o kişi ortadan çıkar ve diğer oyunun başlamasını bekler. Not olarak: Bu oyunun çok farklı oynanış şekilleri vardır. Ortada bulunan kişi top yere değmeden topu tutmayı başarabilirse 1 can kazanmış olur ve 1 kere vuruluşunda bu can gider. Geriye ana canı kalır ve ortadan çıkmaz. Ortadaki oyuncu ne kadar çok can tutabilirse o kadar çok vurulma hakkı vardır.

Yakan topun bir diğer versiyonunda ise, bu tutulan canlar diğer arkadaşlara dağıtılabilir. Eğer diğer arkadaşları dışarıda duruyorsa ve orada olan kişinin kendine ve arkadaşına yetecek canı varsa istediği kadar ona verebilir ve arkadaşını oyuna dahil edebilir. Ortadakilerin canları bitene kadar bu oyun devam eder. Canları biten ve vurulan kişiler, vuran kişiler ile yer değiştirir. Bu oyun da böyle sürer gider.

YERDEN YÜKSEK: Bu oyunda en az 3 oyuncu gereklidir. Oyuncu sayısı ne kadar fazla olursa o kadar fazla eğlence çıkar. Oyuna başlamadan önce tekerleme yolu ile bir ebe seçilir. Geriye kalan oyuncular yerde yüksek bir yere çıkarlar ve ebeyi beklerler. Ebe diğer oyunculara konsantre olur. Oyuncular kaçışarak - ki bu genellikle karşıdan karşıya yerden yüksek mesafelerde olur - karşı tarafta bulunan yerden yüksek bölüme geçmeye çalışırlar. Bu esnada oyuncular yerdeyken ebe onlarda birine değmeye çalışır. Eğer ebe birine değmeyi başarırsa ebelik değilen kişiye devredilir.

Yerden yükseğin bir diğer versiyonu ise şarkılı yerden yüksektir. Bu oyunda diğer versiyonu gibi oynanır. Tek farkı ebe bir harf söyler ve diğer oyuncular bu harf ile başlayan şarkı sözü söylemek zorundadırlar. Doğru ve mevcut olan şarkıyı söyleyen kişi rahat rahat karşı tarafa geçebilir. Eğer aklınıza bir şarkı sözü gelmiyorsa diğer versiyonundaki gibi ebeye çaktırmadan karşı tarafa geçebilirsiniz.

Gelelim yaz aylarında oynanacak en güzel online oyunlara. Listemizin birinci sırasında POİNT BLANK bulunuyor. Türkiye'de en çok tercih edilen online FPS oyunlardan olan Point Blank, oldukça iyi görsel grafiklere sahip olan bir oyundur. Bu oyunda karakteriniz oyuna Er olarak başlar ve yapılan görevler, vurulan oyuncular sayesinde XP kazanarak rütbe atlarsınız. Oyunun en son rütbesi Genel Kurmay Başkanı'dır. Bu rütbeye ulaşmak biraz cesaret ister.

Point Blank'ta dinazor ve zombi modu vardır. Bu modlar oyuna ayrı bir hava katmaktadır. Ancak bu modlar oyuncular tarafından pek tercih edilmez. En çok oynanan bölümler ise: Lux Ville, Down Town'dur. Oyuna nakit yükleyerek daha iyi yerlere gelebileceğiniz gibi nakit yüklemeden de oyun içi alacağınız ekipmanlarla yaz tatilini daha eğlenceli geçirebilirsiniz.

Online oyun listemizde ikinci sırada METİN2 bulunuyor. Çok eski dönemlerin online oyunu olan Metin2, hala oyuncular arasında popülerliğini koruyor. Bu oyunun TR versiyonunu tercih edebileceğiniz gibi PVP versiyonlarını da tercih edebilirsiniz. Bu iki versiyonun arasındaki fark ise; TR versiyonunda nakit yüklemeden ilerlemeniz çok zor olacağı gibi PVP versiyonunda ise para yüklemeden rahatça ilerleyebilirsiniz. Level sistemine sahip bu oyun, 1. seviye başlangıç ve 120. seviye bitiştir. Ancak PVP serverlerde bu sistem biraz değişikliğe uğramıştır.

Metin2 TR serveri günden güne oyuncu sayısını artırmaktadır. Ancak PVP serverler de oldukça etkilidir. Bu serverlere örnek olarak Metin2 TC'yi gösterebiliriz. Metin2 TC, 23 Nisan 2016 tarihinde açılan ve neredeyse Metin2 TR kadar oyuncuya sahip olan bir PVP serverdir. Yaz aylarını bu iki oyun türüyle daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

En güzel online oyunlar listesinde geldik son sıraya. Son sırada LEAGUE of LEGENDS bulunuyor. Dünya sıralamasında en çok tercih edilenler listesinde 1. sırada  bulunan bu oyun, oyun severler heyecan dolu dakikalar yaşatıyor. Bu oyun oldukça zevkli ve son derece eğlenceli bir oyundur. Ancak araştırmalara göre çok fazla bağımlılık yaptığı ve kişiyi saldırganlaştırdığı ortaya çıkmıştır. Fakat oyun severler açısından en tercih edilen oyunlardan biri olan League of Legends, çok farklı bir mizaha sahiptir. Bu oyunda en önemli iş bir ekip olabilmektir. Oyun süreleri çok uzun sürebilir. Bu süreler 1 saate kadar çıkabilir. Ancak eğlenceyi doruklarına kadar yaşayacağınız bu oyun, yaz tatilini keyifli ve eğlenceli geçirmek adına oldukça etkili duruyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Candy crush saga hilesi programsız

Wolfteam proğramsız nakit hilesi yapma

Metin2 pvp server efsun botu indir